Polis Olmak İsteyenler Müjde! 29. Dönem POMEM Alımı Geliyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan her açıklama sıklıkla araştırılmaktadır. Özellikle polis alımı ile ilgili kontenjanların açıklanması için polis olmak isteyen vatandaşlar gün saymaya devam ediyor. 2021 yılında...

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan her açıklama sıklıkla araştırılmaktadır. Özellikle polis alımı ile ilgili kontenjanların açıklanması için polis olmak isteyen vatandaşlar gün saymaya devam ediyor. 2021 yılında Aralık ayının sonunda başlayan polis alım başvurularının yine aynı dönemde gelmesi bekleniyor.

Polis olmak isteyen vatandaşlar tarafından polis alım ilanları sıklıkla araştırılmaktadır. Geçen yılları incelediğimizde polis alımlarının Aralık ayı içerisinde geldiği görülürken ayrıca kontenjanla ilgili de sayı geleceği düşünülmektedir. Özellikle geçtiğimiz haftalarda açıklanan KPSS lisans sonuçlarının ardından 3 Kasım tarihinde açıklanacak KPSS Ön lisans sonuçlarının ardından polis alımıyla ilgili yeni bir ilan gelmesi bekleniyor.

29.Dönem POMEM Alımı Ne Zaman?

28.Dönem POMEM Alımı ile ilgili başvuru yapan adayların tüm başvuru işlemleri tamamlandı. Şimdi sıra 29. Dönem POMEM alımına geldi. Polis olmak isteyen kişiler tarafından 29. Dönem POMEM Alımı Ne Zaman? Şeklinde araştırma yapılmaktadır. 29. Dönem POMEM alım tarihi henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yılları incelediğimizde Aralık ayında gelen POMEM alımının bu yıl da aynı dönemde gelmesini bekliyoruz. Konuyla ilgili yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

POMEM Başvuru Şartları

POMEM Alımı ile ilgili herhangi bir ilan gelmese de başvuru şartları çok fazla değişiklik göstermemektedir. Bazı zaman özel başvuru şartları değişse de genel başvuru şartları aynı olmaktadır. POMEM başvuru şartları arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Lisans veya önlisans mezunu olmak,
  • KPSS’den lisans mezunları için en az 60 puan, ön lisans mezunları için en az 70 puan almış olmak,
  • 18 yaş ile 30 yaş arasında olmak,
  • Kadınlar da 162 cm, erkeklerde 167 cm’den kısa olmamak,
  • Vücut kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli olmamak,
  • Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinde olan belirlenen şartları taşımak,
  • Kasten işlenmiş bir suçtan dolayı hüküm almamış olmak yer alır.

29.Dönem POMEM Kaç Kişi Alınacak?

28.Dönem POMEM alımı ile ilgili herhangi bir ilan açıklanmadığı için 29. Dönem POMEM Kaç Kişi Alınacak? Sorusunun cevabı henüz bilinmemekle beraber bazı tahminler ortaya atılmaktadır. 28. Dönem POMEM alımında 8000 lisans mezunu, 2000 önlisans mezunu olmak üzere toplamda 10 bin kişi alınmıştı. 2023 yılı için 29. Dönem POMEM alımı olarak da en az 20 bin kişi olarak tahmin edilmektedir.

Güncel Haberleri