Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Kritik Deprem Uyarısı! İzmir İçin Bölge Verdi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili vuran 2 büyük depremin ardından uzman isimlerden kritik uyarılar gelmeye devam ediyor.Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Haber Global'de Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu oldu. Prof. Dr. Ercan,...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili vuran 2 büyük depremin ardından uzman isimlerden kritik uyarılar gelmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Haber Global'de Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu oldu. Prof. Dr. Ercan, Kahramanmaraş depremini değerlendirdiği programda İzmir'de görülebilecek bir depreme ilişkin korkutan açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ercan'ın Açıklaması Şu Şekilde:

"İleride İzmir kırığı hareket ettiği zaman Melez Ovası'nda olan Bayraklı'da, Bornova'da, Özkanlar'da çok az ev ayakta kalacak. Aynı buradaki manzaraları göreceğiz orada. Kısa süre içinde orası boşaltılıp yeniden tarım alanı haline sokulmalı. Yoksa bunu deprem yapacak. 

- 1999 depreminin tek suçlusu bulundu, Veli Göçer. Şimdi de Rönesans Rezidansın müteahhidi. Müteahhitler de suçlu olabilir. Simgesel 1 kişi suçlu bulunuyor. Benim için asıl suçlu bakanlıktır. Neden oraları imara açtın?"

Güncel Haberleri