Prof. Dr. Naci Görür'den 7.2 Büyüklüğündeki Deprem Hatırlatması!

Geçtiğimiz gün saat 20.23'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Yaşanan deprem yerin yaklaşık 7.89 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi de depremin 3.8 büyüklüğünde...

Geçtiğimiz gün saat 20.23'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Yaşanan deprem yerin yaklaşık 7.89 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi de depremin 3.8 büyüklüğünde ve yerin 4.6 kilometre derinliğinde yaşandığını duyurdu. Prof. Dr. Naci Görür, 1822 yılında Kahramanmaraş'ta 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğine dikkat çekerek "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” ifadesini kullandı.

Hatay'daki Depremi Hatırlattı

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Birkaç gün önce Hatay'ın Baldıran ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremi de hatırlatan Görür, depremin Doğu Hatay Fay zonunda yaşandığını dile getirdi.

Görür'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler şöyle:

“Arkadaşlar 2 s önce Narlı, Pazarcık/K. Maraş'ta 4,0 deprem oldu. Bir kaç gün önce de aynı bölgede Baldıran/Kırıkhan'da 4,7 deprem olmuştu. Bu deprem Doğu Hatay Fay zonunda. Daha önce söylemiştim burada 1822'de 7, 2 deprem olmuş. Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” 

Güncel Haberleri