Psikolojik Danışmandan Depremle İlgili Çocuklara Yönelik Öneri

TED Edirne Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Fulya Bektaş tarafından medyada depremle ilgili birçok haber ve görselin yayınlandığını, ebeveynlerin çocuklarını süreçle ilgili doğru bilgilendirmesi gerektiği ifade edildi.Depremin...

TED Edirne Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Fulya Bektaş tarafından medyada depremle ilgili birçok haber ve görselin yayınlandığını, ebeveynlerin çocuklarını süreçle ilgili doğru bilgilendirmesi gerektiği ifade edildi.

Depremin doğal bir olgu olduğunun çocuklara anlatılması önerisini yapan Bektaş'ın açıklaması şu şekilde:

"Çocuklar bu süreçte olabildiğince haber kaynaklarından uzak tutulabilir ise çok daha sağlıklı bir şekilde süreci yönetebileceğimizi düşünüyorum.

'Soyutlama Yapmamız Gerekir'

Tabi ki bu demek değil ki çocukları tamamen bu olaydan duyarsızlaştırmak ve uzaklaştırmak. Ne yapmamız gerekir. Öncelikli olarak doğru tanımlamalarda bulunmamız gerekir. Somutlama yapmamız gerekir. Depremin bir doğal olgu olduğundan bahsetmeliyiz."

Bektaş, depremin çocuklarda olumsuz süreçleri tetikleyebileceğini söyledi.

Çocukların duygu tanımlamasının doğru sağlanması gerektiğini dile getiren Bektaş, "Birlikte bir oyun oynarken biri resim çizerken süreç içinde ne hissettiğini, deprem olgusuna yönelik olarak, çizdiği resme yönelik olarak, baskın duygusunun tespitini kolaylıkla ebeveyn oyunları içerisinde de gerçekleştirebiliriz." dedi.

Güncel Haberleri