PTT kimlik kartıyla gidenlere gişeden 3000 TL dağıtacak talep patlaması

Bu yardımlar oldukça çeşitlidir. Kimi zaman ailelere gıda ve yiyecek yardımı yapıldığı gibi bazen de nakit yardımlar olabilmektedir. Özellikle geçtiğimiz pandemi dönemi içinde dar gelirli kişilerin maruz kaldığı zor şartların...

Bu yardımlar oldukça çeşitlidir. Kimi zaman ailelere gıda ve yiyecek yardımı yapıldığı gibi bazen de nakit yardımlar olabilmektedir. Özellikle geçtiğimiz pandemi dönemi içinde dar gelirli kişilerin maruz kaldığı zor şartların iyileştirmesi adına dar gelirli olduğunu kanıtlayan kimselere elden yardımlar verildi. İlerleyen dönemlerde zor durumda olan kimselere yardımların süreği aşikâr. Eğer sizde kötü bir durumdaysanız ve devletten yardım almak isterseniz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kendi sitesine ve e-devlet sayfasına bakmayı ihmal etmeyin.

Dar Gelirlilere Yardımlar Sürüyor

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizden birçok kimse etkilendi. Geliri asgari ücretten az olan kimseler bu durumdan en çok zarar görenler oldu. Neyse ki devlet bu kimselerin daha fazla mağdur olmaması için birçok çalışma yürütüyor. Tüm bu sevindirici kampanyalar sayesinde ekonomik sıkıntı çeken aileler rahat bir nefes alabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayan ailelere çocuk yardımı yapılmaya başlandı. Böylece çocukların daha iyi bir gelecek kurmaları için bir fırsat verilmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde de doğalgaz yardımı yapılacağı duyuruldu. Böylece durumu iyi olmayan aileler rahat bir kış geçirebilecekler. Başvurunun ardından faturayı PTT’ye götürmek yeterli olacak.

E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapabilirsiniz

Bu tarz kampanyalara ihtiyacınız varsa sizlerde kolayca başvuru yapabilirsiniz. E-devlet sitesi üzerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kendi sayfası üzerinde güncel yardımlara başvurmak için linkler bulunmaktadır. E-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerine gidip şifrenizi küçük bir bedel karşılığında almak mümkündür. İnternete erişiminiz yoksa doğrudan başvuru yapmanız da mümkündür.

Belediyeye ya da şehrinizde ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmet merkezlerine gidip talebinizi iletebilirsiniz. Genelde kimlik kartınızı verip form doldurmanız yeterli olmaktadır. Fakat bazı durumlarda gelir belgesi de istenebilmektedir. Eğer size ödeme yapılacaksa verdiğiniz telefon numarasına konu ile ilgili bilgilendirme mesajı gelecektir. Mesajın ardından ödemenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Güncel Haberleri