Resmi Gazete’de Yayınlandı! Merkez Bankası’ndan Şok Faiz İndirimi Kararı

2022 yılının son gününde Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar dikkat çekti. 31 Aralık 2022 Resmi Gazete ile yayınlanan Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti Kararı ile Merkez Bankası 2022 yılına...

2022 yılının son gününde Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar dikkat çekti. 31 Aralık 2022 Resmi Gazete ile yayınlanan Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti Kararı ile Merkez Bankası 2022 yılına faiz indirimi yaparak veda etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması beklenen kararlar yılın son günü Resmi Gazete ile yayınlandı. Alınan kararlardan biri de Merkez Bankası tarafından yayınlandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan karar kapsamında Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti Kararı kapsamında 2023 yılında uygulanacak reeskont kredisi faizi ile avans kredi faiz oranları belli oldu.

Merkez Bankası Faiz İndirimi Yaptı!

Merkez Bankası tarafından alınan karar kapsamında hem avans faizi hem de reeskont faizi için indirim kararı alındı. Alınan karar 31 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayınlanarak uygulamaya koyuldu. Hemen her piyasanın merak içerisinde beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Alınan karar kapsamında reeskont kredisi faiz oranı ve avans kredisi faiz oranı düşürüldü. Reeskont kredisi faiz oranı 31 Aralık 2022 tarihinden geçerli olmak kaydıyla yüzde 14,75 seviyesinden 9,75’e çekilirken, avans faiz oranı ise yıllık yüzde 10,75’e düşürüldü.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından

Bankamızca, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 9.75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 10.75 olarak tespit edilmiştir.

Belirlenen bu oranlar yayımı tarihinde yürürlüğe girer” denildi.

Güncel Haberleri