Rönesans Rezidans Neden Yıkıldı? Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Açıklama Geldi

Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu.Deprem üzerine yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki büyük yıkıma ilişkin yaptığı...

Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem üzerine yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki büyük yıkıma ilişkin yaptığı açıklamada Rönesans Rezidans'a değindi.

Prof. Dr. Ercan'ın Açıklaması Şu Şekilde:

"Aslında Hatay'da bir deprem falan olmadı, oraya bir kırık geldi. ABD'li bilim insanlarıyla tartıştık, biz böyle bir olay görmedik diyorlar. Bazı arkadaşlarımızın kuşkusu acaba burada bir deprem daha mı var dediler. Orada 4. bir deprem daha görünmüyor. Rönesans'tan karot alıp baksanız belki çok sağlam bir bina olarak çıkacak. Ana sorun beton değil, temelin sığlığı. Ben bunları savunmak için söylemiyorum. Ben olsam rezonansa bir bakın derim. Hasar tespiti yaparız deyip fırtına gibi gidiyorlar ama doğru yapmıyorlar. Birçok insanı mağdur edebilirler. Hasar tespitleri doğru şekilde yapılmıyor. Buradan uyarıyorum. Hasar tespitinin iyi yapılmadığı nedeniyle soruşturma yaptırabilir herkes."

Güncel Haberleri