Sevgililer Günü, Sosyal Yardım Ve Doğa Temalı Hediyelerle Anlam Buluyor

Her yıl, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde farklı bir hediye arayışına girenler için firmalar çeşitli kampanyalar düzenlerken, dernek ve vakıflar da "özel gün bağışı" adıyla sosyal içerikli alternatifler sunuyor- Darüşşafaka, Yeşilay, TEMA, WWF-Türkiye ve LÖSEV gibi kuruluşlara sevgilisinin adına bağışta bulunanlar, bir öğrencinin eğitime destek verirken sokak hayvanlarına umut olabiliyor, kanserle savaşan çocukları gülümsetebiliyor, engelli bireylere veya ihtiyaç sahiplerine yardım edebiliyor

Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hem anlamlı hem de özel bir hediye arayışına girenler, vakıf ve derneklerin "özel gün bağışı" kampanyalarına destek vererek sevdiklerini mutlu ederken ihtiyaç sahiplerine de yardım eli uzatabiliyor, doğayı ve hayvanları korumaya katkı sağlayabiliyor.

Sosyal yardım, doğa ve eğitim gibi birçok alanda faaliyet yürüten bu kuruluşların bağış seçenekleri arasında 14 Şubat gibi "özel gün bağışları" da yer alıyor.

Farklı hediye arayışında olanlar, sevdikleri adına bağışta bulunarak hazırladıkları "Sevgililer Günü Sertifikası"yla sadece sevdiği kişiyi mutlu etmekle kalmıyor aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine, engelli bireylere ve hasta çocuklara destek olabiliyor, doğayı ve hayvanları korumak için katkı sağlayabiliyor.

Darüşşafaka Cemiyeti, sevmenin ve sevilmenin kutlandığı bu günde, sevdiklerine anlamlı bir armağan, öğrencilere bir gülümseme hediye etmek isteyenleri cemiyete bağış yapmaya çağırıyor.

Cemiyetin internet sitesinde yer alan "Bağış" sekmesinden, "Sevgi Günü" adı altında bağış yapanlar için sevdikleri kişi adına bir sertifika oluşturuluyor. Sertifika, e-posta adresine iletildiği gibi belirtilen adrese basılı haliyle de gönderilebiliyor. Adrese gönderilen sertifikada, çocuklara daha yeşil bir dünya bırakabilmek için geri dönüştürülmüş kağıt kullanılıyor.

Ayrıca, siteden bağış yoluyla termos, "Sevgi Günü" hediye kutusu, bardak altlığı seti, kokulu mum, kupa, kolonya, kahve fincan takımı, çikolata ve kartpostal seti gibi çeşitli hediyeler de satın alınabiliyor.

- Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelesine destek verebilirsiniz

Bu özel günü kutlamak isteyenler, Yeşilay'ın özel gün bağışı kapsamında sevdiklerine Sevgililer Günü tebrik kartı gönderebiliyor.

Yeşilay'ın internet sitesinden oluşturulan kart elektronik, basılı ya da SMS olarak alıcıya ulaştırılıyor. Böylece hem kişiye anlamlı bir hediye sunulurken hem de iyi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için verilen bağımlılıkla mücadeleye destek olunabiliyor.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ise "Sevgililer Günü'nde sevdiğiniz adına fidan bağışında bulunun, sevginiz doğal olarak yeşersin." çağrısıyla fidan bağışı yapmaya davet ediyor.

Vakfın sitesindeki "Fidan bağışı" sekmesinden Sevgililer Günü konseptiyle fidan bağışı sertifikası oluşturulabiliyor. Elektronik veya basılı seçeneklerinden biri tercih edilerek hazırlanan sertifika karşılığında, Kayseri Acırlı Hatıra Ormanı'na en az 3 fidan bağışı yapılabiliyor. Bu bağıştaki basılı sertifikalar da yine geri dönüştürülebilir malzemeden üretiliyor.

WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı da bu anlamlı gün için sevgilileri, nesli tükenmekte olan hayvan türlerini evlat edinme yoluyla korumaya çağırıyor.

Evlat edinme programı kapsamında yer alan panda, yunus, kaplan, deniz kaplumbağası, kutup ayısı, koala, büyük beyaz köpekbalığı, imparator penguen, fil, orangutan, saz kedisi, turna gibi türler arasından birini tercih edenler için bağışla oluşturulan sertifika, e-posta adresine ya da belirtilen adrese basılı haliyle gönderiliyor.

Bağış tutarlarına göre ekilebilir tohumlu kağıttan oluşan kartpostallar, turna ve saz kedisi için bez çanta, diğer türler için peluş oyuncak, kır çiçeği tohum topu gibi çeşitli hediyeler de sunuluyor. Yapılan bağışlarla vakfın tür koruma çalışmalarına destek olunabiliyor.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği, sevdiklerinize hediye almak yerine derneğe bağış yapmaya davet ediyor.

Derneğin sitesi üzerinden hazırlanan ve e-posta yoluyla ulaştırılan "Sevgililer Günü" temalı özel gün kartıyla hem sevdiklerini sevindirebiliyor hem de sokaktaki yardıma muhtaç hayvanlara şefkat elini uzatabiliyor.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfının (LÖSEV) da "Özel Gün Kampanyası"yla lösemili çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına destek olunması amaçlanıyor.

Vakfın internet sitesindeki "Özel gün bağışı" bölümünden belirli bir tarih aralığı için tanımlanan kampanyaya, hayırseverler de bağışta bulunabiliyor. Kampanya bitiminde hazırlanan LÖSEV Yaşam Sertifikası ise sevgiliye, posta yoluyla ulaştırılıyor.

Geliri, lösemili çocuklar ve aileleri yararına kullanılacak ürünlerin satışının yapıldığı LÖSEV Dükkan'dan da bağış karşılığında "Sevgi Günü" konseptli, 14 Şubat'a özel kırmızı renk ağırlıklı birçok hediye ve sertifika alınabiliyor.

Ciddi hastalıklarla mücadele eden çocuklar ve ailelerine psikososyal destek veren Gülmek İyileştirir Derneği, hem sevdiklerini hem de minik kahramanları gülümsetmek isteyenlere "Sevgililer Günü Bağış Sertifikası" hediyesiyle seçenek sunuyor.

Derneğin internet sitesindeki "Özel gün sertifikaları" bölümünden Sevgililer Günü konseptiyle hazırlanan sertifika, kısa bir not eşliğinde sevgililere dijital ya da basılı olarak ulaştırılıyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin bağış sertifikalarıyla engelli bireylerin özgürce sokağa çıkabilmesi, güven içinde bakım desteği alabilmesi ve eğitim hayatına devam edebilmesine katkı sağlanabiliyor.

Bağış karşılığında hazırlanan sertifika, sadece dijital olarak alıcıya iletiliyor.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, engelli bireylerin yaşamına destek olmak isteyenleri, sevdikleri için Sevgi Sertifikası almaya davet ediyor.

Derneğin sitesindeki özel gün sertifikaları bölümünden arzu edilen tutarda bir bağış karşılığında "Sevgililer Günü" konseptli 3 karttan biri seçiliyor. Hazırlanan sertifika dijital olarak alıcıya ulaştırılıyor.

Güncel Haberleri