Son Dakika Açıklandı! O Ücretler Alınmayacak

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından bazı kurumlar tarafından yeni yeni kararlar alınmaya başlandı. Alınan kararlar kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu da bir karar aldı. EPDK tarafından alınan karar kapsamında...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından bazı kurumlar tarafından yeni yeni kararlar alınmaya başlandı. Alınan kararlar kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu da bir karar aldı. EPDK tarafından alınan karar kapsamında depremden etkilenen vatandaşlar elektrik ve doğalgaz için abonelik alırken güvence bedeli ya da diğer adıyla bilinen depozito ödemeyeceğini duyurdu. Bu durumun da OHAL sürecinde geçerli olacağı belirlendi.

Depremden etkilenen bölgelerle ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan bir adım daha geldi. Alınan karar kapsamında olağanüstü hal süreci boyunca güvence bedeli ödenmeyeceğine değinildi. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi ihtiyaçlar için abonelik açtırmak isteyen depremzedelere yönelik olarak OHAL kapsamında yeni haklar da sunuldu. Alınan karar kapsamında güvence bedeli ödenmeyeceği gibi olağanüstü hal boyunca ödeme alınmayacaktır.

EPDK tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu dün yaptığı toplantıda deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik önemli bir karar aldı. Alınan kararla afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımız ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek."

Güncel Haberleri