Son Dakika EYT Gelişmeleri: EYT Maaşı Ne Kadar Olacak? Ne Zaman Çıkacak ve Şartlar Neler?

Emeklilikte yaş, hala 1.5 milyon kişinin takıldığı bir şart olarak bilinirken Bakan Bilgin, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Prim gün sayısının ve yıl şartına dair detayları açıklayan bakan, emekli olunduğunda...

Emeklilikte yaş, hala 1.5 milyon kişinin takıldığı bir şart olarak bilinirken Bakan Bilgin, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Prim gün sayısının ve yıl şartına dair detayları açıklayan bakan, emekli olunduğunda ne kadar maaş alınacağına da ışık tuttu.

Peki, EYT'ler için şartlar neler, EYT maaşı ne kadar olacak ve ne zaman çıkacak?

EYT 2023'te Uygulanacak

Türkiye cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kapsamlı bir çalışma yapıldığını açıkladı. EYT şartlarını oluşturan 1.5 milyon insanın %87'sinin özel sektörde olduğunu söyleyen bakan, 2023'te uygulancağını bildirdi.

EYT Prim Gün Sayısı Netleştirildi 

Bakan Bilgin, EYT prim gün sayısına dair merak edilen detayları da paylaştı. EYT için 999 yılı öncesi 5000 prim günü şartı olduğunu yineledi. Ayrıca prim şartının erkekler için 25 yıl, kadınlar için de 20 yıl olduğunu ekledi.

EYT Maaşlarında Mutlaka Fark Olacak! 

Bakan Bilgin'in yanı sıra vergi uzmanı olarak bilinen Muhammet Bayram, EYT maaşlarının ne kadar olacağına dair açıklama yaptı. Prim gün sayısına dikkat çeken Bayram, gün sayısı az olan ve fazla olan arasında mutlaka bir maaş farkı olacağının altını çizdi.

Maaş farkına dair bir örnek de veren vergi uzmanı, 5000 prim gün sayısıyla emekli olanların 3.500 TL, 9000 prim gün sayısıyla emekli olanların ise çok daha yüksek bir maaş alacağını söyledi.

En düşük esnaf emeklisinin 4.196 TL aldığına dikkat çeken Bayram, 2000 yılı öncesi SSK'lıların 4.678 TL aldığını söyledi. 2000 yılı sonrası SSK'lıların 3.500 TL olduğunu belirterek, 'EYT'liler de bu rakam üzerinden maaş alacaklar. Taban fiyat bu olacak' dedi.

Güncel Haberleri