Son Gün 1 Aralık! Yaptırmazsanız 1152 TL Ceza Ödersiniz

Bildiğiniz gibi her araç için kış lastiği takmak şarttır. Özellikle soğuk kış günlerinde kötü lastikler dolayısıyla trafik kazaları çok fazla olmaktadır. Hal böyle olunca kış lastiği uygulaması her araç için zorunlu...

Bildiğiniz gibi her araç için kış lastiği takmak şarttır. Özellikle soğuk kış günlerinde kötü lastikler dolayısıyla trafik kazaları çok fazla olmaktadır. Hal böyle olunca kış lastiği uygulaması her araç için zorunlu hale getirilmişti. Zorlu kış günlerinde trafik kazası oranlarını azaltmak, can güvenliğini daha fazla korumak için kış lastiği bazı aylarda zorunlu olmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği taktırmak zorunlu. Peki, kış lastiği taktırmazsak ne olur?

Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor? Sorusu araç sahipleri tarafından araştırılmaktadır. Kar lastiği ya da bilinen adıyla kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu tutulmaktadır. Bu yıl da 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren kış lastiği taktırmak zorunlu olacak.

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Kaç TL?

Kış Lastiği Takmama Cezası araç sahiplerinin sorduğu soruların başında yer alıyor. Kış lastiği takması zorunlu olan her aracın belirlenen kurallar çerçevesinde lastiği takmaması durumunda 1152 TL ceza verilmektedir.

Kış Lastiği Uygulaması Zorunlu Mu?

Kış Lastiği Uygulaması elbette her araç için zorunlu değildir. Özellikle yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması şahsi araçlar için zorunlu olmasa da kış aylarında hem can hem mal güvenliği için kış lastiği kullanılması daha iyi olacaktır. Şahsi araçlar kış lastiği takmadığı için maddi yaptırım ile karşı karşıya kalmasa da kendi güvenlikleri için taktırmaları daha iyi olacaktır.

Güncel Haberleri