Sosyal Medyadan Depremzede Dolandırıcılığı! Emniyet Uyarıda Bulundu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki şiddetli depremlerden sonra dolandırıcılar bir kez daha sahneye çıktı.Denizli’de İl Emniyet Müdürlüğüne, sosyal medya adresinden depremzedelere konteyner vaadi vererek...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki şiddetli depremlerden sonra dolandırıcılar bir kez daha sahneye çıktı.

Denizli’de İl Emniyet Müdürlüğüne, sosyal medya adresinden depremzedelere konteyner vaadi vererek dolandıran şahıslar olduğuna yönelik birçok ihbar ulaştı. Emniyet güçleri, ihbarı değerlendirdi ve harekete geçerek dolandırıcıların yerini belirledi. Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi 5029 Sokak üzerinde bulunan iki adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Gerçekleşen operasyonda olayın içinde olduğu belirlenen Bekir O., Keziban S. ve Halit S. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve ifadelerinden sonra adliyeye sevk edilen Bekir O., Keziban S. ve Halit S. isimli kişiler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları telefonla arayıp ya da sosyal medya adreslerinden bu tarz vaatler veren dolandırıcılara karşı uyarı yaptı. Büyük bir yıkımdan çıkan ve barınma sorunu yaşayan depremzedelere karşı yapılan bu tarz dolandırıcılığın önüne geçilmesi için depremzedelerin mutlaka bulundukları bölgede kaymakamlık veya AFAD birimlerine isimlerini kaydettirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Güncel Haberleri