Sözleşmeli Araştırma Görevlilerine Kadro Müjdesi! TBMM'de Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Bu kapsamda, sözleşmeli araştırma görevlilerine kadro...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Bu kapsamda, sözleşmeli araştırma görevlilerine kadro müjdesi verildi.

Kabul edilen yasada, yükseköğretim kurumlarında çalışan 50/d'li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınmasına dair düzenleme yer alıyor.

Tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar ve bu eğitimlerini tamamlamış olanlar hariç; tezli yüksek lisans ya da doktora, sanatta yeterlik eğitimine devam eden veya bu eğitimlerini tamamlamış araştırma görevlileri, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde talep etmeleri durumunda kadrolarının bulunduğu üniversite tarafından araştırma görevlisi kadrosuna atanacak.

Güncel Haberleri