Su İçmek Yetmez! Prof. Dr. Canan Karatay Ömrü Uzatan Su Förmülünü Paylaştı

Tıp alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan ve oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık konusundaki doğru bilinen yanlışları açıklamaya devam ediyor. Karatay, son olarak su içme konusuna...

Tıp alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan ve oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık konusundaki doğru bilinen yanlışları açıklamaya devam ediyor. Karatay, son olarak su içme konusuna ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Karatay, yaptığı açıklamalar ile gündemi tamamen değiştirdi. Özellikle son dönemlerde kendisini sağlık ve diyet alanında tecrübeli olarak atfeden pek çok kişi tarafından günde üç ila beş litre arasında su içilmesi tavsiyesi sıklıkla verilirken Karatay bu konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yalnızca su içmenin yeterli olmayacağını dile getirmiş oldu.

"Tuzlu Su İçin!"

Sağlıklı olmak için yalnızca su içmenin yeterli olmayacağını belirten Canan Karatay “Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için.” diye konuştu.

Bardağın içinin tuz dolu olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay; “İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek” ifadelerini kullandı.

Karatay'ın bu açıklamaları büyük dikkat çekti ve yankı uyandırdı. Tuzlu suyun pek çok faydası bulunduğu biliniyor. Ancak Karatay'ın bu söylediklerini uygulamadan önce kişinin hekimine danışması gerektiği belirtiliyor.

Güncel Haberleri