Sürekli Yorgun ve Halsiz Hissediyorsanız Dikkat! Hastalık Sebebi Olabilir

Pek çok vatandaş özellikle havaların soğumasıyla ve mevsim geçişlerinde beraber sürekli halsiz ve yorgun hissettiklerinden yakınıyor.Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Ertek Yalçın, halsizlik ve...

Pek çok vatandaş özellikle havaların soğumasıyla ve mevsim geçişlerinde beraber sürekli halsiz ve yorgun hissettiklerinden yakınıyor.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Ertek Yalçın, halsizlik ve yorgunluğa ilişkin merak edilenler hakkında açıklamada bulundu.

Neden Yorgun ve Halsiz Hissederiz?

Yorgunluk, halsizlik, cilt kuruluğu, menstrüasyon düzensizlikleri, kabızlık, saç dökülmesi ve isteksizlik bir arada görülüyorsa tiroid fonksiyonlarında meydana gelen bozukluğun belirtisi olabilir.

Gece horlaması, gün içinde uyuklamalar ve sabah yorgun uyanma da varsa uyku apnesi probleminiz olabilir.

Sürekli yorgunluk ve halsizlik şikâyetleri genellikle mevsim geçiş dönemlerinde çoğalır ve çoğu kişi tarafından fazla önemsenmez. Aslında bu şikâyetler bazı hastalıkların başlangıç belirtileri olabilir.

Sürekli yorgunluk ve halsizliğin romatizmal hastalıklardan kalp problemlerine kadar pek çok nedeni olabilir.

Sabah yorgun uyanma ile birlikte eklem ya da şişlikleri, yataktan kalkamama da bulunuyorsa romatizmal hastalıkların belirtisi olabilir.

Baş dönmesi, nefes nefese kalma, eforla çabuk yorulma, halsizlik, birden ayağa kalkınca göz kararması varsa sebebi kansızlık ya da kalp problemleri olabilir.

Kilo değişiklikleri, çok idrara çıkma, ağız kuruluğu, bulanık görme, isteksizlik, yorgunluk varsa diyabet (şeker hastalığı) açısından tetkik edilmeniz gerekir.

Sürekli Halsiz ve Yorgun Hissediliyorsa Ne Yapılmalı?

Yorgunluğun kişiden kişiye derecesi değişebilir, dolayısıyla bu şikayetle başvuran hastanın bir doktorca diğer bulgularının da sorgulanması, ön tanılara uygun şekilde tetkiklerinin planlanması ve fizik muayenesinin yapılması gerekir. İki-üç haftadan fazla süren şikâyetlerde altta yatabilecek hastalıkların taranması ve belirtilerin ihmal edilmemesi gerekir.

Güncel Haberleri