Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Alımı: TKGM Personel Alım Şartları Neler, Başvuru Tarihleri Ne Zaman ve Kimler Başvurabilir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşra hizmet birimlerinde görevlendirmek üzere 1 büro personeli ve 425 tekniker eleman alacağını duyurdu. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün toplamda 426 sözleşmeli personel alımı yapacağını...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşra hizmet birimlerinde görevlendirmek üzere 1 büro personeli ve 425 tekniker eleman alacağını duyurdu. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün toplamda 426 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurması üzerine vatandaşlar başvuru şartlarını aramaya başladı.

Peki 2022 TKGM personel alım tarihleri ne zaman, başvuru şartları neler, kimler sözleşmeli personel olarak TKGM'de çalışabilir? Detaylar haberimizde...

11 Aralık Tarihine Kadar Başvurular Devam Edecek 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan iş ilanına göre 1'i büro personeli ve 425'i tekniker olmak üzere toplam 426 sözleşmeli çalışan alacak. 1 Aralık tarihinde yayımlanan ilana göre, 11 Aralık saat 23.59'a kadar başvurular devam edecek.

TKGM Sözleşmeli Personel Başvuruları Nereden Yapılır? 

TKGM'nin Resmi Gazete üzerinden duyurduğu iş ilanına başvurular e-Devlet kapısı üzerinden yapılacak. 11 Aralık saat 23.59'a kadar devam edecek olan başvurular sadece online olarak yapılabilecek. Posta ya da kargo yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

TKGM İş İlanına Başvuru Belgeleri Neler?

TKGM'nin yeni iş ilanında teslim edilmesi gereken başvuru belgeleri şöyle:

  • KPSS puanını gösteren sonuç belgesi
  • Eğitim durumunu gösteren belge
  • Mezun olunan bölümü gösteren belge
  • Erkekler için askerliğin yapıldığına dair belge
  • Adli sicil kaydı
  • Kimlik bilgileri

Öte yandan adayların mevcut bilgilerinde eğer bir hata varsa da başvurudan önce ilgili kurumlardan güncelleme yapılmasını talep etmeleri gerekecek. Çünkü, başvuru bilgilerinde hata olanların başvuruları reddedilecek.

Atamaya Hak Kazananlar Tekrar Belge Tamamlayacak

Tüm başvurular değerlendirildikten sonra atamaya hak kazananların ibraz edecekleri belgeler ayrıca tekrardan yayımlanacak. Öte yandan yurt içi ya da yurt dışında eğitim alan adayların denklik belgelerinin de yine sisteme yüklemesi talep edilecek.

TKGM Başvuru Sonuçları Nerede Yayımlanacak? 

Adaylar başvurularını yaptıktan sonra TKGM değerlendirme ve yerleştirme sonuç bilgilerini yine Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden takip edebilecekler. Herhangi bir ekstra bilgilendirme yapılmayacağından, adayların sonuç ekranından başvurularını kontrol etmesi gerekecek.

Güncel Haberleri