Tava ciğere ikinci zam

Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerin porsiyon fiyatı, gelen %15'lik zamla birlikte 32 liraya yükseldi. Zam kararını Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği duyurdu.Tava ciğer ve köftenin porsiyon fiyatı, maliyetlerin artması...

Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerin porsiyon fiyatı, gelen %15'lik zamla birlikte 32 liraya yükseldi. Zam kararını Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği duyurdu.

Tava ciğer ve köftenin porsiyon fiyatı, maliyetlerin artması gerekçesiyle 28 liradan 32 liraya çıkıyor. Tava ciğere en son şubat ayında %12 zam yapılmış ve porsiyon fiyatı 25 liradan 28 liraya yükselmişti. Yıl içinde yapılan ikinci zamla birlikte, bir porsiyon tava ciğer 32 lira oluyor. Böylelikle bir yıl içinde "Edirne tava ciğeri"ne %28 zam gelmiş oldu.

Lokantalardaki ürünlere yüzde 18 ila 22 arasında zam geldiğini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "Lokantacılara bir buçuk yıl önce zam vermiştik. Esnafa zam konusunda bazı ürünlerde istediğini verdik. Yüzde 25'i aşan hiçbir tarifeyi onaylamadık." dedi.

Güncel Haberleri