TBMM Başkanı Kurtulmuş Yeni Anayasa Mesajı Verdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas'ta A Haber'in sorularını cevaplarken 12 Eylül Anayasasından kurtulmak gerektiğini sivil anayasa hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.

Mili Mücadele'nin mihenk taşlarından olan Sivas Kongresi'nin 104. yıldönümünde, Sivas'ta, Milli Mücadele'ye dikkat çeken Numan Kurtulmuş, "Esareti kabul etmeyen ecdadımızın irade göstergesiydi." dedi.

Kurtulmuş dış güçlerin "bizim çocuklar başardı" dediği 12 Eylül Askeri Darbesi sonrası bir odaya zorla sokulan insanların masabaşında hazırladığı bir anayasadan artık kurtulmak gerektiğinin altını çizdi.

Numan Kurtulmuş'un Açıklamaları Şu Şekilde:

"29 Ekim'de Cumhuriyet'in ilk asrı geride kalıyor. Türkiye Yüzyılının başlangıcı olacak. Bunu için yasama yürütme yargı faaliyetleri içerisinde milli iradenin tecelli ettiği yer TBMM'dir. Meclis'e bu süreçte çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bunun için tüm vekillerin büyük hassasiyetiyle Türkiye'nin 2. asrına yakışır şekilde güçlü Meclis olmasını istiyoruz. Şu anda Meclis'te 15 siyasi parti var ve temsil gücü çok yüksek. 6 siyasi partinin Meclis'te grubu var. Bunun büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Önümüzde bekleyen temel meseleler var bunları çözeceğimize inanıyorum. Meclis İç Tüzüğü'nün yapılanması lazım. Gerek iktidar gerek muhalefet olsun vekiller hep Meclis'te çalışma düzeninden şikayet eder. 37 saat Meclis kesintisiz çalışmıştır. Meclis'te insanı bir çalışma ortamının oluşturulması lazım. Türkiye Yüzyılına yakışır faaliyetler yürütülecek. Türkiye 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmalıdır. Hiçbir parti ve grubun anayasası olmaz. Herkes sürece katkı vermeli."

Güncel Haberleri