Terör Örgütü Bağlantılı Dernek Bağış Paralarını Yemiş! Tam 104 Bin TL Ortada Yok

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Şimşek ve avukatı katıldı. Başka bir suçtan tutuklu olan Ekrem Baran ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlandı.Savunmasını...

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Şimşek ve avukatı katıldı. Başka bir suçtan tutuklu olan Ekrem Baran ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlandı.

Savunmasını yapan sanık Şimşek, 2009-2014 yılları arasında dernek başkanlığını yürüttüğünü ve o  tarihler arasında tüm kayıtlardan dönemin saymanı olarak görev yapan Rıza Oğur'un bilgisi olduğunu belirtti.

Derneğe ait bir dergi çıkardıklarından bahseden Şimşek, 'Derginin satışından gelir elde ediyorduk. Bu gelirle Şafii mezhebine bağlı çocukların okumasını ve ders almasını sağlıyorduk. Derneğe bağış yapılmadı. Bağış yapılsaydı da kabul ederdik' dedi. 

Öte yandan harcamalara dair bilgisi olmadığını yineleyen Şimşek, Temmuz 2022'de dernek üyeliğinden istifa ederek, yerine Ekrem Baran'ın geçtiğini söyledi.

Duruşma ise sanık Rıza Oğur'un savunmasının alınması için ertelendi.

104 Bin TL Ortada Yok! 

Hazırlanan iddianamede, 104 bin 376 TL tutarındaki gider kalemlerine ilişkin geçerli bir harcama belgesi ibraz edemeyen dernekteki sanıklar Ekrem Baran, Mehmet Şimşek ve Rıza Oğur hakkında, 'Dernekler Kanunu'na muhalefet ve güveni kötüye kullanma' suçlarından 1'er yıldan tam 7'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncel Haberleri