The Economist Recep Tayyip Erdoğan Kapağına Cumhurbaşkanlığı'ndan Tepki

The Economist dergisi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili hazırlanan kapağa ilişkin tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Derginin Türk Bayrağı sembolleri olan ay ve yıldızın içerisine eklenmiş Cumhurbaşkanı...

The Economist dergisi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili hazırlanan kapağa ilişkin tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Derginin Türk Bayrağı sembolleri olan ay ve yıldızın içerisine eklenmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan silüeti ve "Türkiye Diktatörlüğün Eşiğinde" şeklinde hazırlanmış olan kapağı ülkemizde pek çok kişi tarafından büyük tepkiler ile karşılandı.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olay sonrasında bu sabahtan itibaren yoğun tepkiler sosyal medya platformlarında vatandaşlar tarafından gösterilmeye başlandı. Vatandaşların bir kısmı The Economist dergisi tarafından hazırlanmış olan bu kapak görselini paylaşarak olumlu görüşlerini aktarsa da sağ ve sol fark etmeksizin pek çok kişi bunun ülkemizle alakalı bir çalışma olduğunu ve bu tür manipülatif çalışmaların Türkiye Cumhuriyetine büyük zararlar verebileceğini belirtti.

İngiltere merkezli bu dergi tarafından 21 Ocak tarihli sayıda Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ile ilkgili özel bir dosya hazırlandı. Dosyanın kapağında yer alan "Türkiye Diktatörlüğün Eşiğinde: Erdoğan'ın İmparatorluğu üzerine özel bir rapor" başlığı dikkat çekerken Türk Bayrağındaki hilale Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetinin yansıtılması da büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Büyük Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise konuya ilişkin İngilizce bir paylaşım yaparak olayı sert ifadelerle eleştirdi. Altun'un paylaşımında yer alan ifadeler şu şekildeydi;

"Yine başladılar! The Economist, entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü. Klişe sözler, dezenformasyon ve küstah bir propagandayla kendilerince Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar. Ölçüyü aşan manşetler ve provokatif görsellerle oluşturdukları pazarlama teknikleri sözde dergilerini satmalarına yardımcı olabilir. Ancak okuyuculara bunun ucuz propaganda ve dezenformasyona dayalı sahte bir gazetecilik olduğunu hatırlatmalıyız. Türk halkı demokrasiye, eşitliğe ve özgürlüğe olan bağlılığını defalarca göstermiştir.

Siyasi sistemimiz, halkımızın demokrasimizi korumak için kanını akıttığı 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi de dahil olmak üzere pek çok musibeti atlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlarımızı darbecilere karşı direnmeye çağırdığında milletimizin bu çağrıya cevabı asırlık bir ders niteliğindeydi. Economist'teki sözde gazeteciler ve editörler, belli ki halkımızın demokrasimiz için verdiği mücadele hakkında düzgün bir gazetecilik yapma zahmetine asla girmemişler. Bu, büyük ölçüde, girdiği her seçimi kazanmış ve demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı açıklanması güç ve sonu gelmeyen nefretlerinden kaynaklanıyor.

Türk halkının Erdoğan'a nasıl ve neden güvendiğini araştırma zahmetine katlanamıyorsanız, sizi kim ciddiye alsın? Ülkemiz, hararetli tartışmaların gerçekleştiği bir seçim dönemine doğru gidiyor. Ülkemiz gerçek anlamda demokratik siyasete sahiptir. Muhalefet aylardır stratejisini belirlemek için çabalıyor. Çok canlı bir demokrasimiz var ve halkımız siyasi sistemini çok güçlü bir şekilde sahipleniyor.

The Economist'in Türkiye'de gerçekte neler olup bittiği hakkında haber yapma zahmetine asla girmeyeceğinden eminim. Sadece okudukları haberlerden şüphe duymayan okuyucuları, derginin hazin durumu hakkında uyarmak istiyorum."

Fahrettin Altun'un bu tepkisi çok sayıda vatandaş tarafından tekrar paylaşıldı.

Konuya ilişkin gelişmeler ise pek çok kişi tarafından gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında sıkı bir şekilde takip ediliyor. Çok sayıda vatandaşın takibe aldığı konuyla ilgili en güncel gelişmeler Edirne Jet Haber adresinde yer alacak.

Güncel Haberleri