Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer’in İadesine İlişkin Flaş Gelişme

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 17 Kasım 2022 tarihinde verilen Türkiye’ye iade edilme kararı, bugün Durres Temyiz Mahkemesi tarafından da onandı.Elbasan Başsavcılığı, tutukluluğu süren Faruk Fatih...

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 17 Kasım 2022 tarihinde verilen Türkiye’ye iade edilme kararı, bugün Durres Temyiz Mahkemesi tarafından da onandı.

Elbasan Başsavcılığı, tutukluluğu süren Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edilmesini talep etmişti. Özer, kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalanmıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi, 2 Eylül’de Özer’in tutukluluğun devamına karar vermiş, karar, 14 Eylül’de Özer’in avukatları tarafından temyize götürülmüştü.

20 Eylül’de Dıraç Temyiz Mahkemesi ise Özer’in tutukluluk kararını onaylamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk’ta devam eden mahkeme sürecinden sonra Özer’in Türkiye’ye iade edileceğini açıklamıştı.

Thodex’in Kurucusu Özer ile İlgili Ne Yaşanmıştı?

Thodex kripto para uygulaması kuran Faruk Fatih Özer’in, müşterileri dolandırıp Arnavutluk’a kaçması üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Özer hakkında hazırlanan 268 sayfalık iddianamede; Özer’in ablası Serap Özer ve ağabey, Güven Özer’in de aralarında yer aldığı 21 kişi sanık, 2027 kişi ise müşteki sıfatıyla yer alıyor.

Hazırlanan iddianamede, Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlenen suçlardan toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu tespit ediliyor.

21 sanık hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncel Haberleri