Ticaret Bakanı Balıkesir'de Bir Programa Katıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Balıkesir'de gerçekleştirilen 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programına katıldı. Katıldığı programda da açıklamalar yapan Mehmet Muş, Balıkesir'in Türkiye'nin vizyonuna, Türkiye Yüzyılı'na...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Balıkesir'de gerçekleştirilen 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programına katıldı. Katıldığı programda da açıklamalar yapan Mehmet Muş, Balıkesir'in Türkiye'nin vizyonuna, Türkiye Yüzyılı'na önemli katkılar sağlayacak bir il olduğuna değindi.

Dünya Zorlu Bir Süreçten Geçiyor!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamada dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğine değinildi. Mehmet Muş:

"Hem ekonomik anlamda dünyanın tartıştığı konular hem enerji, tedarik arzı konusunda dünyada yaşanan tartışmalar hem politik olarak yaşanan gelişmeler ve gerginlikler ve ekonomi olarak dünyanın karşı karşıya kaldığı sınanmalar ister istemez bütün ülkeleri etkilediği gibi bizleri de etkiliyor. Türkiye tüm bu tablo içerisinde bir taraftan ekonomik büyümesini sağlıyorken bir taraftan da koymuş olduğu hedeflere ilerlemek için emin adımlarla yoluna devam ediyor. Koymuş olduğumuz hedeflerimiz vardı.

Dış ticarette koymuş olduğumuz hedeflerimiz vardı. İçeride planlanan yatırımlar vardı ve bunlar takvimler içerisinde hayata geçiriliyor. Türkiye'nin mal ve hizmet ihracatı, rakamlar oynayabilir ama 350 milyar doları aşacak ve yine dediğim gibi biraz aşağı, biraz yukarı olur ama 700 milyar dolar civarına yaklaşacak bir dış ticaret hacmine ulaşacak bir ülkemiz var. Ekonomik büyüklüğü bir trilyon dolara yaklaşmış, 86 milyon nüfusuyla devasa bir ülkeden bahsediyoruz" dedi.

Türkiye Yüzyılı'nın İlk Seçimi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamada yapılacak seçimlere de değinildi. Mehmet Muş tarafından:

"2023 seçimleri tarihsel olarak önemlidir. Cumhuriyet bu milletin en kıymetli kazanımıdır. Dolayısıyla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılının son seçimi, 2023 seçimi. Yine 2023 seçimleri ikinci 100 yılın, biz buna 'Türkiye Yüzyılı yılı' diyoruz, Türkiye Yüzyılı'nın da ilk seçimi olacaktır. Bu anlamda hayat kurtarıcı, önemli.

Milletimiz 18 Haziran 2023'te sandığa girerken bu muhasebeyi yapacak. Bütün bunları söylerken Türkiye'de hiçbir sorun yok iddiasını değildir. Bizim siyasetimiz rasyoneldir. Yaşadığımız sorun var ama aşamadığımız, üstesinden gelemediğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir problem, sorun yok" denildi.

Güncel Haberleri