Ticaret Bakanlığı'ndan Yeni Berber ve Kuaför Kararı! Tarih Ertelendi

Tüm Türkiye'de kuaför, berber ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına ilişkin alınan karar ertelendi.Ticaret Bakanlığı tarafından, daha önce, Türkiye genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının...

Tüm Türkiye'de kuaför, berber ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına ilişkin alınan karar ertelendi.

Ticaret Bakanlığı tarafından, daha önce, Türkiye genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde alınan kararın 1 Ekim 2022 tarihinde uygulanması planlanmıştı. Valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir süreye ihtiyaç duyulması sebebi ile daha sonra bu kararın yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 tarihine ertelenmişti.

Bakanlığın önceki gün aldığı yeni kararla uygulama yeniden ertelendi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un imzasıyla berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin haftada bir kapalı olmasına dair düzenlemenin 1 Temmuz 2023 tarihinde uygulanmasına karar verildi. Alınan yeni karar bakanlık tarafından odalara iletildi.

Güncel Haberleri