TOKİ Arsa Kura Çekimleri Başladı mı? 2023 TOKİ Arsa Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

10 Ekim Pazartesi günü başlayıp, 15 Kasım'da sona eren TOKİ arsa başvuru sonuçları araştırılmaya devam ediyor. Peki, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?TOKİ Arsa Kura Çekimleri Ne Zaman Başlayacak? Henüz resmi bir...

10 Ekim Pazartesi günü başlayıp, 15 Kasım'da sona eren TOKİ arsa başvuru sonuçları araştırılmaya devam ediyor. Peki, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Arsa Kura Çekimleri Ne Zaman Başlayacak? 

Henüz resmi bir açıklama yapılmayan TOKİ arsa kura çekimlerinin ne zaman başlayacağı şimdilik belli değil. Ancak bakanlık, daha önceki açıklamalarında Mart 2023'e kadar konut ve arsalarının kuralarının tamamlanacağını ve hak sahiplerinin belirleneceğini belirtmişti.

TOKİ Arsalarında Ödeme Planı Nasıl?

Bakanlık tarafından yapılacak olan TOKİ arsa kura çekimlerinde hak sahipleri, arsa tahsis bedelinin 1/10'unun peşin ve kalanın da 9 yıl içinde tercihe göre aylık ya da yıllık olarak ödeneceğini söylemişti. Eşit taksitlere bölünecek olan planda faizsiz bir şekilde ödemeler yapılacak.

Taksitlerin ödeme tarihleri ise peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma ve sözleşme imza tarihinden 1 yıl sonraki tarih olarak belirlenecek.

Peşinat tutarları yatırıldıktan 1 yıl sonra başlayacak olan taksitler, 9 yılda 9 eşit taksitle ya da aylık taksitler olarak 108 ayda ödenebilecek.

Sözleşme aşamasında ise taksitler aylık ya da yıllık olarak en başında tercih edilecek.

Güncel Haberleri