TOKİ Sosyal Konut Projesinde Flaş Gelişme! Ev Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine

Satılık ev fiyatlarındaki yükselme ve kiralardaki fahiş artış için hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak anılan 'İlk Evim, İlk İşyerim"...

Satılık ev fiyatlarındaki yükselme ve kiralardaki fahiş artış için hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak anılan 'İlk Evim, İlk İşyerim" duyuruldu. Geçtiğimiz aylarda duyurulan ve başvuru süreci başlayan sosyal konut projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği projenin kuraları çekilmeye başladı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların büyük bir merakla beklediği kura çekimleri sürerken, geçtiğimiz gün bugüne kadar kura çekiminin yapıldığı iller açıklanmıştı.

TOKİ Sosyal Konut Projesi İçin 12 İlde Çekim Yapıldı

12 ilde yapılan TOKİ sosyal konut projesi kura çekiminin ardından yeni takvim belirlendi. Sosyal konut projesinde 11 ilde yapılacak 29 bin 363 konut için kura çekimleri 17-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ce yürütülen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi "İlk Evim, İlk İş Yerim"'de ilk kuraları önceki hafta çekildi. 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 kentte canlı yayında noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda 21 bin 893 konut için sahipler belirlendi.

11 İl İçin İkinci Etap Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kura çekimlerine dair takvimin yeni detaylarını yayımladı. Yayımlanana göre 11 ilde 29 bin 363 konut için ikinci etap başlıyor.

17-28 Kasım'da tarihleri arasında yapılacak konut kuralarının çekiliş illeri şu şekilde:

Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Bingöl, Muş ve Kilis.

Toplam 29 bin 363 konut için hak sahipleri belirlenecek. Kuralar, yine canlı yayında ve noter huzurunda yapılacak.

Güncel Haberleri