Trakya Üniversitesinden El Yapımı Drone

Trakya Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu, el emeğiyle ürettikleri drone'u tanıttı.

Trakya Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu; öğrenci toplulukları buluşması ve aşure dağıtımı etkinliğinde stant açarak, el emeğiyle ürettikleri drone'u tanıttı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun da ziyaret ettiği stantta öğrencilere el emeği drone'larını tanıtan topluluk, üyelerinin maddi ve manevi emekleriyle kendilerine ait drone ürettiklerini açıkladı.

Trakya Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu Başkanı Şefik Teker, el emeği drone ile ilgili yaptığı açıklamada: "Geçen yıl mart ayında topluluğumuz kuruldu. Uçak bölümü olarak zaten hava araçlarına karşı bir merakımız vardı. Kendimize örnek drone'lar aldık, küçük drone'lar ile drone kullanmayı öğrendik. Daha sonrasında ise kendi drone'umuzu yapmak istedik. Bu bir ihtiyaç gibi olmuştu. Kendimize fotoğraf, video çekimi ve şenliklerde drone yarışlarında kullanmak amacıyla sıfırdan toplama bir drone yapmaya başladık. Bulduğumuz malzemeleri birbirine uyarladık, tasarladık ve tamamen kendimize ait bir drone ortaya çıkardık." ifadelerine yer verdi.

"5-6 BİN TL'Yİ BULUYOR"

Drone üretiminde masrafları topluluk üyelerinin karşıladığını söyleyen Topluluk Başkanı Şefik Teker, 500 TL'nin üzerinde harcama yaptıklarını söyledi. Sıfırdan başladıkları için bir malzeme aldıklarında malzemenin uymaması durumunda ikinci malzemeyi almak zorunda kaldıklarını ifade eden Sezer: "Pervaneler en büyük sıkıntımızdı. Drone düştüğü zaman pervaneler kırılıyordu. Bu şekilde başladık ama bundan sonra yaptığımızdan çok daha gelişmiş, karbon fiber drone yapmak istiyoruz. İlk üretimimiz bizim için bir deneyim oldu. Piyasada 100 TL'ye de drone bulabilirsiniz, 550-600 TL civarında el emeği drone'lar da bulabilirsiniz. Profesyonel drone'lara baktığımız zaman 5-6 bin TL'yi buluyor." dedi.

"500 GRAM ÜZERİNE EHLİYET GEREKİYOR"

Yaptıkların drone'a kamera eklemediklerini anlatan Teker: "Kamera modülünü eklediğimizde drone'un ağırlığı arttığı için çıkabileceği yükseklik ve menzil azalıyor. Ayrıca maddiyatı da artıyor. Biz bu yüzden bu drone'a kamera eklemedik. Ayrıca 500 gram ve üzerindeki drone'lar için ehliyet alınması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Gündem Gazetesi

Güncel Haberleri