TÜİK Tarafından Açıklandı! Yüzde 5,7 Yükseliş Kaydedildi

Yükselen enflasyon ve küresel ekonomik kriz sebebi ile et ve tavuk fiyatları bir hayli arttı. Özellikle et fiyatlarına yapılan zamlar sonrası vatandaşlar et alamaz hale gelince tavuğa yöneldi. Tüketimi artan tavuk sebebi ile üretim...

Yükselen enflasyon ve küresel ekonomik kriz sebebi ile et ve tavuk fiyatları bir hayli arttı. Özellikle et fiyatlarına yapılan zamlar sonrası vatandaşlar et alamaz hale gelince tavuğa yöneldi. Tüketimi artan tavuk sebebi ile üretim de arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Kümes Hayvancılığı Üretimi verisini yayımladı. Açıklanan verilere göre, tavuk yumurtası üretimi 1,72 milyar, tavuk eti üretimi 210 bin 77 ton tane olarak kayıtlara geçti.

Eylül ayında bir önceki senenin aynı ayına göre tavuk eti üretimi yüzde 5,7 yükseldi.

TÜİK, Eylül ayı Kümes Hayvancılığı Üretimi verisini açıkladı. TÜİK'in açıkladığına göre, tavuk yumurtası üretimi 1,72 milyar ve tavuk eti üretimi 210 bin 77 ton olarak gerçekleşti.

Tavuk ve Hindi Eti Üretimi Belli Oldu

Eylülde bir önceki senenin aynı dönemine göre kesilen tavuk sayısı yüzde 4,5, tavuk eti üretimi yüzde 5,7, tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 21,1 kaydedildi.

Ocak-Eylül döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre hindi eti üretimi tavuk yumurtası üretimi yüzde 1,8, tavuk eti üretimi yüzde 10,4, kesilen tavuk sayısı yüzde 11,8 ve yüzde 12,1 ile artışa geçti.

Eylül'de Tavuk Eti Üretimi Açıklandı

Bir önceki ay 215 bin 865 ton olarak kaydedilen tavuk eti üretimi Eylül'de yüzde 2,7 azalışla 210 bin 77 ton oldu.

Bir önceki ay 1 milyar 684 milyon 691 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Eylül'de ise yüzde 2,1 yükselerek 1 milyar 719 milyon 515 bin adet oldu.

Güncel Haberleri