Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda Değişiklik Yapılacak Mı? Teklif Verildi

Demokrat Partililer tarafından yabancılara verilen istisnai vatandaşlık uygulamasında bazı değişiklikler yapılmasına yönelik kanun teklifi verildi.

Temel düzeyde Türkçeye sahip olma ve satın alınan gayrimenkullerin de 10 sene süreyle satılmamasının taahhüt edilmesi istendi.

Teklifin gerekçesinde; ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve Yunanistan'da verilen oturma izinlerinde istenilen 5 yıl ikamet süresi ve ikamet edilen ülkenin ana dilini bilme şartının olduğu anımsatıldı.

Dünyadan verilen örneklerle Türkiye'de de Türk vatandaşlığı kazanılmasında, yatırım yapılmasından hemen ardından vatandaşlık kazanılmaması, yatırımdan sonra 5 yıl bekleme süresi ve temel düzeyde Türkçe bilgisi kazanılması şartlarının getirilmesi istendi.

Verilen kanun teklifinde, gayrimenkul alma yoluyla vatandaşlık kazananların, 10 yıl süreyle gayrimenkullerini devir veya terk işlemi yapılmaması taahhüdünün verilmesi gerektiğine de vurgu yapıldı.

Teklifte, yabancıların Türk vatandaşlığı kazanmak için gereken şartların artırılması ve Türk kültürünün korunması amaçlanıyor.

Güncel Haberleri