Türkiye'den Ukrayna'ya 3 Yardım Tırı ve Bir Mobil Aşevi Gitti

Rusya ve Ukrayna arasında 11 aydır devam eden savaşta, Ukrayna'da büyük yıkımlar yaşandı. Savaş süresince çok sayıda kişi ya ülke içerisinde farklı noktalara ya da başka ülkelere göçtü. Dünyanın farklı coğrafyalarında...

Rusya ve Ukrayna arasında 11 aydır devam eden savaşta, Ukrayna'da büyük yıkımlar yaşandı. Savaş süresince çok sayıda kişi ya ülke içerisinde farklı noktalara ya da başka ülkelere göçtü. Dünyanın farklı coğrafyalarında yardım faaliyetleri gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Ukrayna’ya yönelik yardımlarına da sürdürüyor. İHH, gıda kolisi, hijyen paketi, bebek bezi, jeneratör gibi malzemelerin bulunduğu üç TIR’ı Ukrayna'ya gönderdi. TIR’lardaki yardım malzemeleri, savaştan etkilenenlere dağıtıldı.

İHH Ukrayna’daki savaş mağdurlarına ilişkin yardım faaliyetleri çerçevesinde, bir mobil aşevini de İstanbul’dan ülkeye gönderdi. Mobil aşevinde, günde iki öğün ve ikişer çeşit olmak üzere toplamda 30 bin kişiye yemek dağıtılması planlanıyor. Dağıtımların Kiev, Kherson ve Nikolayev bölgelerinde yapılması planlandı.

Güncel Haberleri