Üniversite Öğrencileri Dikkat! KYK Yurt Ücretleri İle İlgili Bakan Açıklama Yaptı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilde derinden hissedilirken, depremin ardından ülke genelindeki üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte, KYK yurt ücretlerin ile ilgili...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilde derinden hissedilirken, depremin ardından ülke genelindeki üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte, KYK yurt ücretlerin ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıklama yaptı.

KYK Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?

Gençlik ve Spor Bakanı, şubat ayında ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerden ücret alınmayacağını belirtti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kasapoğlu ''Yurt ücretlerine ilişkin şubat ayında ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerimizin elbette herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir. Deprem illerinden öğrencilerimiz ise yurtta kalsalar dahi ödeme yapmayacaklardır.'' ifadelerine yer verdi.

Üniversitelerde Uzaktan Eğitim Olacak Mı?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından uzaktan eğitime geçilirken, nisan ayına kadar uzaktan eğitim devam edecek. Nisan ayında, süreç ile ilgili yeniden değerlendirme yapılacak. Üniversiteler bazında güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşmak isteyen kişiler, üniversitelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.

Güncel Haberleri