Uygulama Pilot İllerde Başlayacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından koruyucu aile sisteminin güçlendirmesi projesine ilişkin açıklamada bulunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu ailelerin güçlendirilmesi projesi kapsamında sosyal hizmetlerin merkezinde olan aile kurumunu güçlendirmek adına yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda, geçici koruyucu aile sisteminin pilot illerde başlatılacağı açıklandı. Söz konusu açıklamanın ardından, geçici koruyucu aile sisteminin ayrıntıları merak konusu oldu.

Geçici Koruyucu Aile Sistemi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 11 ilde 122 koruyucu aile adayı ile pilot çalışmaların başlayacağını belirtti. Geçici koruyucu aile sistemine ilişkin Bakan Göktaş “Bu kararımız kapsamında Avrupa Birliğinin finansal desteğiyle Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesini, UNICEF işbirliğinde yürüteceğiz. 36 ay sürecek olan projeyi üç temel hedef üzerine inşa edeceğiz. İlk olarak, koruyucu aile hizmetimizin güçlendirilmesine odaklanacağız. Bu aşamada öncelikle mevcut imkanlarımızı değerlendireceğiz. Aynı zamanda alanda hizmet veren personelimizin ve koruyucu ailelerin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmaların alt yapısını güçlendireceğiz. İkinci aşamada ise Geçici Koruyucu Aile Sistemini planlayacak ve pilot illerde uygulamasını başlatacağız. Geçici Koruyucu Aile Sistemi ile çocuklara uygun hizmet modeli belirleninceye kadar koruyucu aile yanında en iyi şartlarda bakımlarının sağlanmasını hedefliyoruz. 11 ilde 122 koruyucu aile adayı ile pilot çalışmamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Güncel Haberleri