Uyuşturucu Etkisindeyken Yaşlı Kadını Öldüren Şahsa 3 Yıl 9 Ay Ceza

Bugün Konya 11. Asliye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ahmet Yanılmazer'in annesi Hacer Mukaddes Yanılmazer'in ölümüne sebebiyet veren Burcu Çakıoğlu'na 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.Cezayı yeterli bulmayan Yanılmazer,...

Bugün Konya 11. Asliye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ahmet Yanılmazer'in annesi Hacer Mukaddes Yanılmazer'in ölümüne sebebiyet veren Burcu Çakıoğlu'na 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Cezayı yeterli bulmayan Yanılmazer, 'Annemizin hayatını kaybettiği olay bir trafik kazası değil, cinayettir. Biz verilen cezayı yeterli bulmuyoruz.' dedi.

Bilirkişi raporunda Mukaddes Yanılmazer'in herhangi bir trafik kuralını ihlal etmediği tespit edilirken oğul Yılmazer, şunları kaydetti:

Kimsenin benim yerimde olmasını istemem. Çok zor bir durum. Yaşadığımız acının tarifi yok. İddianame sanık hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanmıştı. Ancak görülen duruşma sonrası sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi, ayrıca cezada iyi hal indirimi uygulandı. Verilen bu karar sanık için ceza mı? Ödül mü? Gerçekten anlayamadık. Biz verilen karara itiraz edeceğiz. Bu konuda yüce Türk adaletimize güveniyorum. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Neler Olmuştu?

36 yaşındaki Burcu Çakıoğlu'nun idaresindeki 42 RA 084 plakalı otomobil, 20 Ekim'de, Avanbey Mahallesi Mecidiye Sokak'ta yol kenarında yürüyen 74 yaşındaki Hacer Mukaddes Yanılmazer'e çarpmıştı. Kaza sonucunda ağır yaralanan yaşlı kadın, hastanede verdiği yaşam mücadelesini yitirmişti.

Sürücünün, hastane ve polis raporlarında ehliyetinin olmadığı ve kaza anında da uyuşturucu etkisinde olduğu tespit edilmişti. İddianamede ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan Çakıoğlu'na 9 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Güncel Haberleri