Uzman İsimden Açıklama: İkinci El Araç Piyasası Hareketlenecek!

Gerek ikinci el gerek ise sıfır araç fiyatları son zamanlarda aldı başını gidiyor. Hal böyle olunca araba alım piyasası düşüş gösterdi. İnsanlar ne sıfır ne de ikinci el araç almaya yanaşmamakta. Özellikle döviz ve akaryakıt...

Gerek ikinci el gerek ise sıfır araç fiyatları son zamanlarda aldı başını gidiyor. Hal böyle olunca araba alım piyasası düşüş gösterdi. İnsanlar ne sıfır ne de ikinci el araç almaya yanaşmamakta. Özellikle döviz ve akaryakıt fiyatlarının da hareketli olması piyasayı tetiklemektedir. Konuyla ilgili Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada yılbaşına doğru ikinci el araç piyasasının hareketleneceğine değinildi.

İkinci El Araç Piyasası Açılacak!

Son zamanlarda çok fazla satışın olmadığı ikinci el araç piyasasının yılbaşına doğru hareketleneceği ön görülüyor. Özellikle 2023 yılının gelişiyle beraber ikinci el araç fiyatlarına yeniden bir zam gelmesinin düşünülmesinden dolayı Kasım ayının sonu ve Aralık ayında ikinci el araç piyasasının açılacağı düşünülmektedir. Konuyla ilgili Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar araç sahibi olmak isteyenlerin yılbaşından önce araç alması gerektiğine değindi. İsmail Çağlar tarafından yapılan açıklamada:

"Kötü bir durumda değiliz. 3-5 aydır ÖTV yönünde yapılan indirim dedikoduları çıkmıştı. Bundan dolayı insanlar alışveriş yapmakta geri durmuştu. Son olarak Bakan beyin açıklamaları sonrası, tekrar hareketlilik başladı. Yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü yılbaşından sonra fiyatların bir tık daha artacağı düşüncesi var. Şuanki piyasadan esnaflar ve müşterilerimiz, kendi ceplerine uygun bulduğu yerlerden araçlarını almalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Güncel Haberleri