Vatandaş Bıktı Usandı! Dudak Uçuklatan Artış Yaşandı! İnsanların Şikayetleri de Arttı

Şikayetvar'ın açıkladığı vize aracılık ve danışmanlık firmaları ile ilgili verilerdeki artış dikkat çekti.Geçtiğimiz seneki veriler ile kıyaslandığında yaz döneminde şikayetler yüzde 715 oranında arttı. En çok şikayet...

Şikayetvar'ın açıkladığı vize aracılık ve danışmanlık firmaları ile ilgili verilerdeki artış dikkat çekti.

Geçtiğimiz seneki veriler ile kıyaslandığında yaz döneminde şikayetler yüzde 715 oranında arttı. En çok şikayet Temmuz'da yapılırken (2021’in temmuzuna göre şikayet artışı yüzde 1229) Eylül, Ağustos, Temmuz ve Haziran ayları karşılaştırıldığında şikayet artışının yüzde 561’e eriştiği kaydedildi.

Şikayet Konuları da Belli Oldu

Öne çıkan şikayet konuları ise şu şekilde: Randevu alınamaması, bekleme sürelerinin uzunluğu, aracılık ücretlerindeki artış...

Son zamanlarda seyahat etmek isteyen vatandaşların çilesi haline dönüşen vize işlemleri ile ilgili yeni gelişmeler yaşansa da sorunlar sürüyor. Çözüm platformu Şikayetvar’ın vize aracılık ve danışmanlık firmaları ile alakalı açıkladığı verilere göre geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında yaz döneminde şikayetler yüzde 715 arttı.

Şikayetvar'a Ziyaretler de Arttı

Vize aracılık ve danışmanlık şirketleri ile alakalı araştırma yapmak ve diğer tüketicilerin vize işlemleriyle ilgili görüşlerine ulaşmak isteyen kullanıcıların Şikayetvar’ı ziyaret oranları da bir hayli arttı. 2021 yılının Haziran, Temmuz ve Ağustos'unda vize aracılık ve danışmanlık şirketleriyle ilgili 32 bin 623 ziyaret yapılırken 2022 yılının aynı döneminde yüzde 910’lük bir artış oranıyla konu ile ilgili 329 bin 654 ziyaret  yapıldı.

Güncel Haberleri