Vatandaşa Büyük Kolaylık Sağlıyor! E-devlet Sayesinde 2 Günlük İşler 1 Dakikada Bitiyor

1 Ekim'den beri Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri, e-Devlet'ten yapılmaya başlandı. Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, uygulama sayesinde vatandaşın rahat ettiğini ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.Müdür...

1 Ekim'den beri Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri, e-Devlet'ten yapılmaya başlandı. Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, uygulama sayesinde vatandaşın rahat ettiğini ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Müdür Kemal Yılmaz, "Çiftçilerimiz e-Devlet'ten oturduğu yerden 1 dakikada başvuru işlemlerini yapabiliyorlar" şeklinde konuştu. Ordu'daki fındık üreticilerine de büyük kolaylık sağlanıyor.

Üreticiler, yaklaşık iki günde yaptırmaya çalıştıkları ÇKS kayıtlarını 1 dakika gibi kısa bir süre içinde gerçekleştiriyor.

Fındık üreticileri bahçelerinden ayrılmadan cep telefonlarıyla e-Devlet'ten kayıtlarını yenilerken, bazıları ise evlerinden işlemlerini yapıyor.

Ordu'da 128 Bin Çiftçi Bulunuyor

Kemal Yılmaz, uygulamadan duyulan memnuniyeti ölçmek için Altınordu'daki bazı mahallelerde üreticilerle buluştu. Yılmaz, 128 bin ile Türkiye'de en çok kayıtlı çiftçisi olan iller arasında Ordu'nun da yer aldığını dile getirdi.

ÇKS işlemlerinin e-devlette yapılmasının hem üreticilerin hem de bakanlık personellerinin işlerini büyük ölçüde kolaylaştırdığını ifade eden Yılmaz, "Önceden Çiftçi Kayıt Sistemi'ni yapmak isteyen üreticilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize davet ediyorduk. Birçok personelimizi kurumda bekletmek zorunda kalıyorduk. Şimdi bu teknik personelleri sahada çalışmalarını sağlayarak, üreticilere eğitim vererek daha faydalı olmalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çiftçiler Artık Bahçesine Daha Fazla Zaman Ayırabiliyor

Yılmaz, önceden üreticinin evrak temin etmesi ve bu evrakları ilgili yerlere giderek onaylatma süresinin en az iki gün olduğunu söyledi.

Çiftçilerin teknoloji avantajlarını yaşamaya başladığını belirten Yılmaz, "Üreticilerimiz evrak peşinde harcadığı zamanı, bahçesinde çalışarak geçiriyor. Bu sayede fındık üreticisi bahçesinin bakımına daha fazla zaman ayırmış oluyor" değerlendirmesini yaptı.

Güncel Haberleri