Vicdansızlığın Böylesi! AFAD Adına Site Açıp Dolandırıcılık Yaptılar

Türkiye'nin her kesiminden insanın, deprem bölgesindeki depremzedelere yardım göndermek için seferber olduğu günümüzde bazı dolandırıcılar durumu fırsata çevirdi. AFAD adı altında sahte site açan dolandırıcılar yardım...

Türkiye'nin her kesiminden insanın, deprem bölgesindeki depremzedelere yardım göndermek için seferber olduğu günümüzde bazı dolandırıcılar durumu fırsata çevirdi. AFAD adı altında sahte site açan dolandırıcılar yardım gerekçesiyle topladıkları paralarla dolandırıcılık yaptı.

Açılan sitede bağış yapmak isteyen kişilerden form şeklinde gösterilen alanda vatandaşın kredi kartı bilgilerinin girilmesi talep ediliyor. Kredi kartı bilgilerinin girilmesinin ardından hesap sahibinin kredi kartı boşaltılıyor.

Reklam Verip Üst Sıralara Çıktılar

Çok sayıda kişi tarafından kullanılan Google’da tanıtım yayınlayarak en üst sıraya çıkan sahte site böylelikle daha çok kullanıcıya ulaşarak daha çok kişiyi dolandırıyor.

AFAD adına bağış toplamak için daha önce açılmış 6 adet sahte internet sitesi belirlenmiş ve USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) tarafından tespit edilen sitelerine erişim engellenmişti.

Güncel Haberleri