Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat! 5-6 Şubat Meteoroloji Fırtına Uyarısı

Kış mevsiminin etkisi göstermeye başlaması ile birlikte, güncel hava tahminleri pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Günlük planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji'nin duyurularını beklerken, Meteoroloji Genel...

Kış mevsiminin etkisi göstermeye başlaması ile birlikte, güncel hava tahminleri pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Günlük planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji'nin duyurularını beklerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 5-6 Şubat tarihleri arasında etkili olması beklenen fırtınaya dair açıklama yapıldı.

Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-6 Şubat tarihileri arasında Marmara ve Ege Bölgesi'nin batısında fırtına beklendiğini belirtti. 5 Şubat saat 10.00 itibariyle başlaması beklenen fırtınanın, 6 Şubat saat 23.59 tarihine kadar devam etmesi bekleniyor.

Fırtına Uyarısı Şubat 2023

Meteoroloji, 5-6 Şubat tarihlerinde Marmara'da ve Ege Bölgesi'nin batısında etkili olması beklenen fırtına dair uyarıda bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova'nın batısı) zamanla Ege’nin batısında ( İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Ulaşımda Aksamalar Oluşabilir

Yarın ve pazartesi günü etkili olacağı düşünülen fırtına sebebiyle, ulaşımda aksama, çatı uçması ve ağaç/direk devrilmesi meydana gelebilir. Bu nedenle, oluşabilecek muhtemel risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Meteoroloji'nin güncel hava tahmini raporlarına ve duyurularına, MGM'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Güncel Haberleri