Yeni Bir Tosuncuk Vakası Daha: 300 Milyon TL'lik Devasa Vurgun

Samsun ve Konya'da iki erkek kardeş, kamu bankası çalışanı akrabalarıyla birlikte 'saadet zinciri' vurgunu yaptı. 300 milyon TL'lik vurgun yapan erkek kardeşlerle birlikte 6 kişi gözaltına alındı.Hızlı ve Kolay Para Kazanmak...

Samsun ve Konya'da iki erkek kardeş, kamu bankası çalışanı akrabalarıyla birlikte 'saadet zinciri' vurgunu yaptı. 300 milyon TL'lik vurgun yapan erkek kardeşlerle birlikte 6 kişi gözaltına alındı.

Hızlı ve Kolay Para Kazanmak İsteyenler Bir Kez Daha Kandırıldı

Samsun ve Konya'da faaliyet gösteren iki erkek kardeş, çok sayıda insanı yurt dışındaki borsalarda yazılım yaptıkları yalanıyla kandırdı. Ayrıca kâr payı verecekleri vaadiyle insanları dolandırdılar.

25 mağdurun Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etmesinin ardından soruşturma açıldı. Mağdurların çoğunun kamu görevlisi olduğu ve E.P. ile E.P. isimli kardeşlerin kamu bankasında çalışan anne ve eşlerinin de saadet zincirinde yer aldığı tespit edildi.

Büyük Vurgun Ekim Ayında Yapıldı

Sistem içinde daha fazla kişiye ulaşabilmek için düzenli ödeme yapıldığını belirten Avukat Berivan Yaralı, olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Yurt dışı kaynaklı borsa oynadıklarını, kardeşinin Konya’da yazılımcı olduğunu, Amerika’da bir borsa şirketine yazılım tasarlayıp, kiraya verdiklerini, bu sebeple çok para kazandıklarını ifade ediyorlar.

Öte yandan Berivan Yaralı, ortalama olarak aylık %8-10 oranında para yatırdıkları vatandaşların güvenini kazanan zanlıların 1.5 senedir bu sistemi devam ettirdikleri bilgisini de verdi.

25 kişinin yazılı olarak şikayette bulunduklarını açıklayan Yaralı, soruşturmanın başlatıldığını da ekledi.

300 Milyon TL'lik Vurgun 

300 milyon TL'lik vurgun yapıldığını bildiren Avukat Yaralı, 'Zanlılar, yurt dışındaki şirketlere dolar yatıracakları, daha sonra bu parayı TL’ye çevirip vatandaşlara ödeme yapacakları vaadiyle nitelikli dolandırıcılığa başvuruyorlar' dedi.

Kamu Bankasında Kredi Şoku 

Zanlıların eşi ve annesinin kamu bankasında çalışıyor olması ise mağdurların çoğuna kredi çıkarmalarına yardımcı olmuş:

Faillerden E.P.’nin eşi A.P., bir devlet bankasında çalışıyor. Bu olayı banka personelleri dahil, bankanın büyük yatırımcı olan müşterilerine, ‘Sizlere yüksek kredi çıkartabilirim, garantili bir iş, risk yok’ diye birçok insana kredi vererek saadet zincirine girmelerine neden oluyorlar.

Güncel Haberleri