Yeni Ceza Türleri Geliyor! Ceza Reformunun Yolda Olduğunu Bakan Bozdağ Açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni ceza türlerinin geldiği yönünde açıklamada bulundu. Bakan Bozdağ, yeni bir ceza reformu için düğmeye basıldığını duyurdu. Bakan Bozdağ, Türkiye’de 2 seneden az olan cezaların hapisle sonuçlanmadığının...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni ceza türlerinin geldiği yönünde açıklamada bulundu. Bakan Bozdağ, yeni bir ceza reformu için düğmeye basıldığını duyurdu. Bakan Bozdağ, Türkiye’de 2 seneden az olan cezaların hapisle sonuçlanmadığının altını çizdi ve yeni ceza türleri üzerinde çalışma yapıldığını ifade etti. Hapis yatmamanın yeni suçlar için cesaretlendirdiğinin altını çizen Bozdağ, bazı suçların hapis yerine başka cezalarla karşılanması gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Bozdağ, gündemdeki konulara dair açıklamalar yaptı ve ceza reformu konusunda adım atıldığını ifade etti. 2 seneden az süreli suçların hapis cezasına dönüşmediğini belirten Bozdağ, bu tür suçlar için yeni cezalar üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Bozdağ, yeni bir ceza reformu için Bilim Komisyonu kurulduğunu ifade etti.

Bozdağ'ın Açıklamaları Şu Şekilde:

"Kanunda 2 seneye kadar cezaların hapis yatarı yok. Yani suç var ama ceza yok… Bu daha nitelikli suçların işlenmesine de cesaretlendirebiliyor. Bu sebeple bazı ülkelerde cezası az olan suçlarda deliksiz infaz var. Mesela bazı ülkelerde bir sene cezalar aynı infaz ediyor, ceza arttıkça infaz azalıyor. Şimdi biz de bazı suçları hapis cezası yerine başka cezalarla karşılamanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz ve buna dair çalışmalar yapıyoruz.

İnfaz İmkanı Sağlayan Yeni Ceza Türleri Üzerinde Çalışılıyor

Komisyon nasıl değerlendirme yapacak onu göreceğiz. Hürriyeti bağlayıcı olmayan ve dışarıda infazı imkanı sağlayan yeni ceza türleri üzerinde çalıştığımızı buradan ifade etmek isterim. Böylece çokça tartışılan hakaret suçunu da hapis cezasıyla karşılamaktan bu çerçevede çıkarmış olacağız."

Güncel Haberleri