Yeni İddia: AKP 56 Vekili Aday Olarak Göstermeyebilir

Daha önce milletvekilliği yapan ve şu anda da halihazırda milletvekili olan 65 ismin, AK Parti'den aday olarak gösterilmeyeceği iddia edildi. Bu listede Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Mahir Ünal ve...

Daha önce milletvekilliği yapan ve şu anda da halihazırda milletvekili olan 65 ismin, AK Parti'den aday olarak gösterilmeyeceği iddia edildi. Bu listede Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Mahir Ünal ve Hamza Dağ gibi isimler de yer alıyor.

Süre Yarın Doluyor

Siyasi partilerin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacakları milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmeleri için belirlenen süre yarın saat 17.00'de doluyor.

AKP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, 28. dönem AKP milletvekili adayları listesine ilişkin, "Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil" açıklamasını yaptı.

3 Dönem Kuralı Genişletilecek mi?

Medyada yer alan haberlere göre, AKP'de 3 dönem kuralı genişletilerek uygulanacak. 56 AKP milletvekili adayı; kesintisiz olarak 3 dönem vekillik yapmış, geçmişte aralıklarla 3, 4, 5 dönem vekillik yapmış ve halihazırda milletvekili olan kişilerden oluşmayacak.

Yani; Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, parti kurmayları Vedat Demiröz, Hamza Dağ, Meclis komisyon başkanları Akif Çağatay Kılıç ve Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Mahir Ünal, Süreyya Sadi Bilgiç Öznur Çalık gibi isimlerin listede olması beklenmiyor.

Öte yandan AKP listelerinde HÜDAPAR'a 3, Demokratik Sol Parti'ye ise 2 milletvekili adaylığı verilmesi bekleniyor. Bu kontenjanların ise ilgili partilerin genel başkanları ve kurmayları tarafından doldurulacağı düşünülüyor.

Güncel Haberleri