Yeni Sistem Şaşırttı: 36 Ay Vade İle Mont Kredisi Veriliyor

Vatandaşın cebini olumsuz olarak etkileyen zamlar sebebiyle insanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi. Özellikle alışveriş yapmak için alışveriş merkezlerine giden kişiler elleri boş bir şekilde eve geri dönmek...

Vatandaşın cebini olumsuz olarak etkileyen zamlar sebebiyle insanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi. Özellikle alışveriş yapmak için alışveriş merkezlerine giden kişiler elleri boş bir şekilde eve geri dönmek zorunda kaldılar. Online alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapmak isteyen kişiler de fiyatlardan dolayı online olarak da alışveriş yapamamıştır. Hal böyle olunca bazı online alışveriş siteleri alışveriş kredisi kullandırmaya başladığını duyurdu. Özellikle mont ve kabanlar için verilecek alışveriş kredisiyle ilgili detaylar gelmeye başladı.

Geçen yıla oranla mont ve kaban fiyatları aldı başını gidiyor. Geçen yıl 300 TL’ye satışa sunulan bir montun fiyatı bu yıl 800 TL ile 1500 TL arasında olunca hangi vatandaş mağazaya gitse eli boş döndü. Kabanlar, montlar ve botlar vitrinlerde yerini alsa da satışlar düşük olduğundan dolayı hem esnaf hem de vatandaş oldukça zorlanmaktadır. Kışlık kıyafet fiyatlarına yükseliş yaşanması ve buna nazaran da müşteri olmaması sebebiyle online alışveriş siteleri bankalarla anlaşma kararı aldı. Kredi kartı taksit sayısında limit olunca bankalar tarafından 36 aya varan vadelerle kaban ve montlar için alışveriş kredisi kullandırılmaya başlandı.

Dükkanları Kapatmayı Düşünüyoruz!

Giderek artan fiyatlar sebebiyle vatandaş yaptığı alışverişi taksitle yapma yoluna yönelmektedir. Konuyla ilgili bir esnaf açıklama yaptı. Esnaf tarafından yapılan açıklamada:

"Bankanın mesajı geldi, 8 taksitle alabilir miyim' diye sorular geliyor. Günlük dükkana giren müşteri sayısı 300-350 iken bu rakam 50-60'larda şu anda. Bu çevrede 5 tane erkek giyim mağazası vardı. 3 tanesi kapandı, sanırım bu gidişle biz de kapatma kararı vereceğiz. Taksitli satış var ama müşteri yok" denildi.

Geçen Yıl 300 TL Bu Yıl 1000 TL!

Geçen yıl 300 TL’den satılan montun fiyatının bu yıl mağazalar incelendiğinde 800 TL ile 1000 TL arasında satışa sunulduğunun gözlemlenmesi üzerine vatandaşlar kredi yoluna yönelmeye başladı. Fiyatların bu denli artış göstermesinin en büyük sebebi olarak da ham madde, işçilik ve üretimde olan artışlara bir de enerji maliyetlerinin eklendiği belirlendi. Online alışveriş siteleri tarafından 36 ay vadeyle verilecek olan kredilerle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İşte, o kredi:

Güncel Haberleri