Yenilenmiş Diri Fay Haritası Yayınlandı! 45 İl ve 110 İlçe Fay Hattı Üzerinde Bulunuyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Binlerce insan yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremler, tüm...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Binlerce insan yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremler, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Birçok kişide deprem paniği oluştu ve herkes 10 ildeki felakete üzülürken kendi yaşadığı yerlerdeki deprem riskini merak eder oldu.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yenilenmiş diri fay haritaları yayımlandı.

MTA'nın hazırladığı Türkiye Diri Fay Haritasına göre, Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay yer alıyor. Yenilenmiş diri fay hattı haritasına göre ise Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor.

Yenilenmiş Diri Fay Hattı Üzerinde Yer Alan İller Şu Şekilde:

Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat. Öte yandan, 110 ilçe de fay üzerinde yer alıyor.

Güncel Haberleri