Zafer Işık Kimdir? AKP'li Milletvekili Kaç Yaşında, Nereli ve Siyasi Geçmişi Ne?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın kürsüye çıktığı dakikalarda, AKP'li ve İyi Partili milletvekilleri arasında çıkan kavgada Zafer Işık, Hüseyin Örs'ü darp ederek hastanelik etti. Yoğun bakıma kaldırılan İyi...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın kürsüye çıktığı dakikalarda, AKP'li ve İyi Partili milletvekilleri arasında çıkan kavgada Zafer Işık, Hüseyin Örs'ü darp ederek hastanelik etti. Yoğun bakıma kaldırılan İyi Parti Milletvekili Örs, hala hayati mücadeleye devam ediyor.

İddiaların odağındaki isim Zafer Işık ise akşam saatlerinde Örs'ten özür dilemeyeceğini söyledi. Yaşanan olayın ardından ise vatandaşlar Zafer Işık'ın kim olduğunu merak etmeye başladı!

Peki Zafer Işık kim, kaç yaşında, ne okudu, nasıl milletvekili oldu?

Zafer Işık Kim, Kaç Yaşında ve Ne Eğitimi Aldı?

Zafer Işık, 30 Ağustos 1972 Gemlik Bursa doğumlu. İlk ve orta öğretimin arından meslek lise eğitimini makine alanında Gemlik'te tamamlayan Işık, Eskişehir'de makine bölümünde lisansını tamamladı.

2002 yılından bu yana denizcilik ve deniz taşımacılığı sektöründe yer alan Işık, aynı zamanda tarım sektörüyle de uğraşıyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Işık, şu anda Milletvekili olarak görev yapıyor.

Siyasi Geçmişi Ne?

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nda 2 dönem Meclis Üyeliği yapan Işık, daha sona Meclis Başkanvekilliği yaparak, TOBB Genel Kurul Delegesi olarak görev yapmaya başladı.

Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren Işık, Gemlik ilçe teşkilatında Ekonomi İşleri Bakanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevlerinde yer aldı.

İlk kez 24 Haziran 2018'deki Genel Seçimler'de AKP Bursa Milletvekili olarak seçildi. Öte yandan aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı, Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi görevinde de faaliyet gösteriyor.

Gemlik Cemiyetlerinde Yer Aldı 

Öte yandan Zafer Işık, İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şubesi, Gemlikspor, Gemlik Yelken Kulübü, Gemlik Belediye Spor, Gemlik Basket Spor Kulübü ve Gemlik Artvinliler Derneği gibi çeşitli derneklerde görev yaptı.

Güncel Haberleri