Zincir Marketlerle İlgili Flaş Karar Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında zincir marketler satışa sundukları ürünlerle ilgili verileri...

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında zincir marketler satışa sundukları ürünlerle ilgili verileri Ticaret Bakanlığı sistemine bildirmek zorunda kalacak. Alınan bu kararla beraber tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesi hedeflenmektedir.

Giderek artış gösteren fiyatlar neticesiyle yeni kararlar alınmaya başlandı. Alınan kararın ilki olarak Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda perakende ticaretin etkili ve rekabete uygun bir şekilde yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması için şube sayısı 200’den fazla zincir marketlerin satışa sunduğu ürünlerin Bakanlık tarafından belirlenen sisteme aktarmakla sorumlu olduğu belirlendi.

Güncel Haberleri