Lüleburgaz'da Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü Yapıldı

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İlknur Gökay Tuncel davasından sonra Lüleburgaz'da yürüyüş yapıldı.Yeni tören alanında Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, çeşitli dernek ve siyasi partilerden kadınlar...

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İlknur Gökay Tuncel davasından sonra Lüleburgaz'da yürüyüş yapıldı.

Yeni tören alanında Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, çeşitli dernek ve siyasi partilerden kadınlar bir araya gelerek, Kongre Meydanı'na yürüdü.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Lüleburgaz Belediyesi avukatı Özgü Sert, bugünün kendileri için daha da anlamlı olduğunu dile getirdi.

4 Kasım'da öldürülen İlknur Gökay Tuncel'in duruşmasını yakından takip ettiklerini kaydeden Sert, "Duruşmada katile Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesi’nin 1. fıkrası A bendi uyarınca 'tasarlayarak cinayet işlemekten' ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Türk Ceza Kanunu'ndaki adalet yerine geldi. Şu anda cinayet davaları için verilebilecek en ağır ceza verildi. Bizim kaybımızı hiçbir madde, hiçbir ceza kuşkusuz ki ortadan kaldırmayacak. Ama adaletin bu şekilde gerçekleşmesinden dolayı içimiz bir şekilde olsun ferahladı." dedi.

Kırklareli Haberleri