Tam Bilet 11 TL, Öğrenci Bileti 8 TL Oldu! Toplu Taşımaya Bir İlde Daha Zam Geldi

Farklı illerde toplu taşımadaki fiyat tarifesinde artışa gidilirken, temmuz ayının son günlerinde güncel gelişmeler yakından takip ediliyor.

Döviz kurunun artmasına ve brent petrolün seyrine bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda zam geldi. Söz konusu zamların yanı sıra, KDV ve ÖDV artışları sonrası da benzin, motorin, LPG fiyatları yükseldi. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında, en çok merak edilen konular arasında ilk sıralarda toplu taşıma fiyat tarifesi yer alıyor. Temmuz ayı itibariyle farklı illerde toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişikliği gidildikçe kamuoyuna bilgi verilirken, yeni duyurular da gelmeye devam ediyor.

Toplu Taşımaya Zam

Van’da Temmuz ayı UKOME toplantısında şehir içi ve ilçe sınırları içerisinde ulaşım hizmeti veren H, M, V, T, S plakalı araçlar için artan maliyetlerden dolayı zam yapılmasına karar verildi. Valilik tarafından onaylanan zam talebi sonrasında yürürlüğe giren yeni fiyat tarifesi şu şekilde:

Şehir içi tam bilet 11 TL
Şehir içi öğrenci 8 TL
Kampüs tam bilet 13 TL
Kampüs öğrenci ücreti 10 TL
Kampüs içi ücreti 4 TL
Edremit çarşı merkez 15 TL
Edremit öğrenci 10 TL
Edremit TOKİ 15 TL
Edremit TOKİ öğrenci 11 TL
F Tipi Cezaevi tam bilet 15 TL
F Tipi Cezaevi öğrenci bileti 11 TL

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

Van’da toplu taşıma fiyat tarifesinin güncellenmesi ve yeni fiyat tarifesinin de yürürlüğe girmesi ile birlikte, farklı illerde yaşayan vatandaşlar da toplu taşımaya zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Başta akaryakıtın artması olmak üzere farklı maliyetlerin yükselmesi nedeniyle ilerleyen günlerde yurt genelindeki çeşitli illerde yeni zam duyuruları gelebilir.

Kırklareli Haberleri