Vali Ekici Lgs'de 500 Tam Puan Alan Öğrencilerle Buluştu

Kırklareli Valisi Birol Ekici, LGS kapsamında yapılan merkezi sınavda 500 tam puan alan öğrencileri makamında ağırladı.

Atatürk Toplantı Salonu'nda Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile tam puan alan Betül Çolak, Ceylin Nisa Ercan ve Defne Kumaş ile bir araya geldi.

Kırklareli'nde tam puan alan 3 öğrencinin bulunduğunun altını çizen Vali Ekici, "Bu Kırklareli'nin eğitimde geldiği aşamayı gösteriyor." şeklinde konuştu.

Sınavda kentin Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı elde ettiğinin altını çizen Vali Ekici, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bu başarıyı daha ileriye götürmek için çalışacaklarını ifade eden Vali Ekici, "Başarılı olan öğrencilerden ilk isteğim şu olacaktır, lütfen bundan sonraki lise eğitim hayatınıza şehrimizde devam edin. Lisede de aynı başarıyı yakalayarak şehrimizi daha ileriye götürmekle ilgili hedeflerimiz üzerinde çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Tam Puan Alanların Sayısı Artacak

Ekici, önümüzdeki sene LGS'de tam puan yapan öğrenci sayısının artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Sarıçam da kentin adının eğitim ile tanınacağını ifade etti.

Öğrencilerden Defne Kumaş ise sınava disiplinli bir şekilde çalıştığını aktardı.

Kumaş, zorlu bir süreçten sonra ailesini, öğretmenlerini ve sevenlerini gururlandırdığını dile getirerek, bundan sonra da azimli ve disiplinli bir şekilde eğitimini sürdüreceğini belirtti.

Konuşmalardan sonra Ekici ve Sarıçam öğrencilere hediye verdi.

Kırklareli Haberleri