Arkeoloji, Tarih ve Sanat Tarihi Buluşmaları Yapıldı

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, çevrim içi düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş yaptı.Prof. Dr. Vatandaş, üniversitelerin...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, çevrim içi düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş yaptı.

Prof. Dr. Vatandaş, üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, toplum yararına bilimsel araştırmalar yürütmek ve çeşitli hizmetler sunmak gibi temel misyonları bulunduğunu kaydetti.

Bilimsel toplantıların önemine vurgu yapan Prof. Dr. Vatandaş, "İnsanlığın, toplumun, çalıştığımız bölgenin tüm geçmişine yönelerek, bu alandaki somut ve somut olmayan insanlığın mirasını ortaya çıkarmaya çalışmak ve bugüne taşımak bizim sorumluluk alanlarımız içerisinde yer alıyor. Bugün burada arkeoloji ve sanat Tarihi alanlarında konunun uzmanları bir araya geldi. Trakya Üniversiteler Birliği paydaşları olarak etkinliğin verimli geçmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Kültür Ve Sanat Haberleri