Prens Dizisinin İlk Bölüm Lansmanı Gerçekleştirildi

Giray Altınok'un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Bülent İşbilen'in oturduğu "Prens" dizisinin ilk bölümü izleme etkinliği UNIQ Istanbul'da yapıldı.

Dizi oyuncuları Ceyda Düvenci, Derya Pınar Ak, Çağdaş Onur Öztürk, Canberk Gültekin, Burak Topaloğlu, Serdar Orçin, Aslı Tandoğan, Bahadır Vatanoğlu, Yılmaz Gruda, Onur Özaydın ve Hüseyin Avni Danyal'ın yanı sıra sanat dünyasından birçok kişinin katılım gösterdiği etkinlikteki senarist Altınok, "Bu ekibi bir çocuk grubu olarak düşünün. Ekibimiz kendilerinin çok güldüğü ve keyif aldığı bir iş yaptı." şeklinde konuştu.

Altınok, katılımcıların ilk bölümü dizi ekibiyle izlemesinin öneminin altını çizdi ve izleyenlerin beğenmesi temennisinde bulundu.

Yönetmen İşbilen, dizinin Orta Avrupa'da yer alan kurgusal bir ülkede geçtiğini belirterek, "Giray gerçekten çok güzel ve farklı bir senaryo yazdı. Oyuncu kadromuz da çok iyi ama bizi en çok heyecanlandıran şey, çekimlerde kullandığımız teknoloji oldu." dedi.

LED Ekranlarının Önünde Çekildi

İşbilen, dizide tarihi atmosferi yansıtabilmek için Virtual Production (Sanal Üretim) stüdyosu teknolojisinden faydalandıklarını vurgulayarak, "Dizide göreceğiniz mekanların hepsi yüksek çözünürlüklü LED ekranların önünde çekildi. Dokunulan ve oturulan yerler dekorasyon olarak üretildi ama saray içi, dışı, bahçesi gibi mekanların tamamı üç boyutlu ortamlarda yaratıldı ve izlenildiğinde fark edilmeyecek bir kalitede üretildi." şeklinde konuştu.

Bu teknolojinin Türkiye'de ve dünyada bazı yapımlarda kullanıldığını ifade eden İşbilen, "Prens'in çekimlerinin yüzde 80'lik kısmı Sanal Üretim tekniğiyle yapıldı. Sanırım dünyada bu teknolojinin bu yoğunlukla kullanıldığı ilk yapımlardan biri olduk." ifadesini kullandı.

İşbilen, dizinin çok alışılmadık bir tarih komedisi olduğunu ve izleyicilerin beğeneceğini umduğunu kaydetti.

Toplam 8 bölümden oluşan Prens, 16 Haziran'dan itibaren BluTV'de izlenebilecek.

Kültür Ve Sanat Haberleri