Az önce açıklama yapılarak istisnasız ayrıcalıksız herkese 1.100 TL dağıtılıyor

Yardıma muhtaç her vatandaşa 1.100 TL para yardımı yapılacağı duyuruldu. Öte yandan yapılan açıklamada başvuruların süresinin 7 gün olduğu belirtildi. Yani başvuru ekranın kapanmasına tam 2 gün kaldı. Bu nedenle yardım...

Yardıma muhtaç her vatandaşa 1.100 TL para yardımı yapılacağı duyuruldu. Öte yandan yapılan açıklamada başvuruların süresinin 7 gün olduğu belirtildi. Yani başvuru ekranın kapanmasına tam 2 gün kaldı. Bu nedenle yardım almak isteyen kişilerin acele edip başvuru yapması tavsiye edilmektedir. Son olarak ise yardım miktarlarının çocuk sayısına göre azalıp artabileceği de gündemde. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yapılacak açıklama ile birçok vatandaşın bu yardım için başvuruda bulunacağı düşünülüyor.

1.100 TL Yardıma Nasıl Başvuru Yapılır?

Yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların ilk olarak e-devlet sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Çünkü başvurular sadece bu sistem üzerinden olmaktadır. Pandemi dönemi nedeniyle aile ve sosyal dayanışma vakfı geçici olarak şahsen başvuruları kabul etmemektedir. Sisteme kayıt olan kişiler arama bölümüne aile ve dayanışma yardım yazıp aratmaları gerekmektedir. Bu işlemin ardından çıkan menü de istenilen bilgilerin doldurulması gerekmektedir.

Bu adımdan sonra sisteme kimlik belgesi fotokopisi ve aile ve sosyal dayanışma vakfına kayıt olduğuna dair belgenin yüklenmesi gerekmektedir. Son olarak bilgilerimi kaydet ve başvuru tamamla bölümüne tıklanarak başvurunun sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Ödemeler genel olarak başvuru tarihlerinden 1 ay sonra yapılmaktadır. Eylül ayında tamamlanacak olan başvurular göz önüne alındığında ödemelerin ekim veya kasım ayında yapılması tahmin edilmektedir. Ancak bazı uzmanların görüşlerine göre ödemeler yılsonunda yapılacak. Aile ve sosyal dayanışma vakfı yardım ödeme tarihleri ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Ancak ödeme tarihlerinden 2 iş günü öncesinde resmi internet adresinden duyuru paylaşılacağı öğrenildi. Vatandaşlar ödemelerini isterlerse belirttikleri banka hesaplarına ya da PTT adreslerinden kolayca alabilmektedirler. Ödemlerde sadece Vakıfbank ve Ziraat bankası hesapları kabul edilmektedir. Bu yardım için daha detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

Yaşam Haberleri